Basmat

Basmat

Om bloggen

Den här bloggen kommer att handla om musiken i mitt liv, allt mellan tankar till handling.

New York, New York...

Basar, utrustningPosted by Jerry Mon, March 28, 2011 11:31:44
I september förra året åkte jag och min bror till New York. Resan blev lyckad, vi upplevde en hel del på de 7 dagar vi var där. En stor anledning till det var min brors jobbkontakter som han hade i N.Y, vi fick se staden på ett helt annat sätt än andra turister. De tog gladeligen emot oss och visade oss sin stad, vi fick insyn i deras sätt att arbeta, vi åkte med när de jobbade, fick vara med där det hände saker. (Min bror är polis.) Jag passade också på att hälsa på en bekant och baskollega som bor i New York, det var ett tag sedan vi hade träffats. Han heter John Patitucci och när han inte turnérar runt världen så undervisar han på City College i Harlem. Ett jobb han tog över efter Ron Carter som gick i pension för några år sedan. Jag kan varmt rekommendera Patituccis senaste album "Remembrance" - riktigt bra musik! (Han var förresten den som fick mig att börja spela 6-strängad bas)

För mera om John, kolla in www.johnpatitucci.com


Jag passade också på att besöka den legendariske bastillverkaren David Gage i hans egen affär. Han och hans kollega Sam Finlay var mycket trevliga och tog sig verkligen tid för oss. Jag hade också bestämt mig för att köpa en ny basmikrofon till kontrabas samt en ny stråke, så besöket där var ju perfekt. Jag valde en Doerfler stråke och en Realist pickup. Låter mycket bra! Kolla in www.davidgage.com

Jag gillade New York. Den staden har allt! Jag och min bror hade bara positiva upplevelser helt igenom, bra musik och möten med trevliga människor. Dessutom hade vi tur med vädret!

David Gage: