Basmat

Basmat

Om bloggen

Den här bloggen kommer att handla om musiken i mitt liv, allt mellan tankar till handling.

Annorlunda gig

TeatermusikerPosted by Jerry Tue, April 05, 2011 18:54:27

Ett av många intressanta jobb som frilansmusiker har varit att arbeta som teatermusiker. Jag har haft privilegiet att medverka i många av Västerbottensteaterns uppsättningar. Den första föreställningen jag arbetade med var "Polykarpus dröm" av Åke Lundgren, året var 1999. Sedan dess har det blivit en hel del, vissa uppsättningar har haft spelperioder upp till ett år. (med uppehåll över sommaren) Det har varit riktigt kul! Den senaste jag spelade på hette "Djävla karl!!!" - en föreställning som handlar om Strindberg och hans liv. Sen har det även blivit en del julshower på teatern.


Att vara teatermusiker på en länsteater innebär oftast turné, då främst inom det egna länet. Det har varit riktigt givande, man får ofta möjlighet att besöka bygdegårdar i småbyar man inte sett förut, möta ny publik. Nästan jämt är det fullsatt! Jag uppskattar den storleken av lokaler, man får en närhet till publiken som ofta går förlorad i de större salongerna.


För mera om teatermusiken, kolla in http://www.jerryericsson.se


Ett klipp från en basclinic jag gjort; här med musik från föreställningen "djävla karl"

New York, New York...

Basar, utrustningPosted by Jerry Mon, March 28, 2011 11:31:44
I september förra året åkte jag och min bror till New York. Resan blev lyckad, vi upplevde en hel del på de 7 dagar vi var där. En stor anledning till det var min brors jobbkontakter som han hade i N.Y, vi fick se staden på ett helt annat sätt än andra turister. De tog gladeligen emot oss och visade oss sin stad, vi fick insyn i deras sätt att arbeta, vi åkte med när de jobbade, fick vara med där det hände saker. (Min bror är polis.) Jag passade också på att hälsa på en bekant och baskollega som bor i New York, det var ett tag sedan vi hade träffats. Han heter John Patitucci och när han inte turnérar runt världen så undervisar han på City College i Harlem. Ett jobb han tog över efter Ron Carter som gick i pension för några år sedan. Jag kan varmt rekommendera Patituccis senaste album "Remembrance" - riktigt bra musik! (Han var förresten den som fick mig att börja spela 6-strängad bas)

För mera om John, kolla in www.johnpatitucci.com


Jag passade också på att besöka den legendariske bastillverkaren David Gage i hans egen affär. Han och hans kollega Sam Finlay var mycket trevliga och tog sig verkligen tid för oss. Jag hade också bestämt mig för att köpa en ny basmikrofon till kontrabas samt en ny stråke, så besöket där var ju perfekt. Jag valde en Doerfler stråke och en Realist pickup. Låter mycket bra! Kolla in www.davidgage.com

Jag gillade New York. Den staden har allt! Jag och min bror hade bara positiva upplevelser helt igenom, bra musik och möten med trevliga människor. Dessutom hade vi tur med vädret!

David Gage:Repetition

Inspirerande musikerPosted by Jerry Fri, March 25, 2011 00:24:38
En intressant dag, har ägnat några timmar åt den klassiska musiken. Det behövs verkligen, konserten den 10 april på Norrlandsoperan innehåller utmanande musik! Dels en tubakonsert av Vaughan Williams som kräver en hel del av samtliga i orkestern, inte minst oss basister - dels en ouvertyr av Otto Nicolai "de muntra fruarna" - inte heller den en helt enkel sak. Vidare så kommer mera bra musik att spelas, så det blir till att ägna mera tid till just övning - det är ett som är säkert!


Kvällen har också varit fylld av intressant musik, hemma hos Magnus Von Ahn - en lysande pianist. Det är alltid lika roligt att spela med proffsiga musiker och kvällens rep var inget undantag. Piano och bas kan låta på många olika sätt och Mange har ett briljant öra för att kunna färga precis rätt. Detta möte bådar gott för framtiden, jag ser fram emot nästa rep!


Hittade ett klipp på en av låtarna som spelades ikväll, denna version är från fars 60-årskalas -jag och bror jammar till kaffet.


Ny blogg!

InstrumentPosted by Jerry Wed, March 23, 2011 23:10:16
Så har man då blivit med blogg. Vem vet, kan bli kul detta! Varför blev det så? Jag satt och uppdaterade min hemsida http://www.jerryericsson.se med lite musik ( en ny mp3spelare också ) och när jag var inne på domänen såg jag bloggikonerna. Varför inte, tänkte jag.. Alla verkar ju blogga och twittra nuförtiden. Man är ju ingen bakåtsträvare precis. Vi får se vart det leder! Ett litet klipp från Västerbottensteaterns studio får avrunda denna inledning.